Offre Exceptionnelle Pour Les 100 premiers ! !*

N'oubliez pas tes carte de visite SQUID GAME !


Rabais
€5,99 €7,99
Quantité
Je ne veux pas en profiter

Forstå din mensen

Menstruasjon hos kvinner styres normalt av en hormonsyklus og skal logisk sett følge en forhåndsdefinert tidsplan uten reelt ubehag. Imidlertid opplever mange kvinner endringer i syklusene sine, med perioder som noen ganger kommer tidlig og noen ganger sent. La oss ta en titt på de forskjellige elementene som påvirker syklusen din for å bedre forstå de små dysfunksjonene i kroppen din i løpet av mensenstrasjonen.

Det er to forskjellige fenomener når det gjelder forstyrrede sykluser. Menstruasjon kan forekomme relativt tidlig i den normale syklusen eller relativt sent. Gjennomsnittlig sykluslengde er 28 dager men det varierer fra 24 til 31 dager, avhengig av kvinne. Denne menstruasjonssyklusen bestemmes av den første menstruasjonsdagen til den første dagen i neste periode og kan modifiseres av forskjellige faktorer:

1. Hormonell behandling

Det er ikke uvanlig at kvinner gjennomgår behandling som kan endre deres hormonelle aktivitet. Skjoldbruskkjertelbehandlinger, steroider eller psykotika kan endre syklusen på grunn av deres effekt på hormonreseptorer som er endret. Vi snakker om skift på en uke eller mer, og gjentakende. Et lite forskudd eller forsinkelse på to eller tre dager bør ikke tas i betraktning spesielt hvis det er en gang.

 

2. For mye sportsaktivitet

 

Ja, det er noen ganger nødvendig å minne om at gjentatt fysisk aktivitet kan forårsake endringer i menstruasjonssyklusen. Stresset med et langt preparat stopper noen ganger produksjonen av et hormon som kalles FSH (follikkelstimulerende hormon). Dette hormonet regulerer en kvinnes menstruasjonssyklus, og fraværet kan forårsake forstyrrelser.

 

3. Overvekt

 

Overvekt har ikke god innflytelse på menstruasjonssyklusen. Når en kvinne er overvektig har hun en østrogenproduksjon som er høyere enn gjennomsnittet, noe som resulterer i tunge perioder som varer lenger enn gjennomsnittet. Dette fører til en overproduksjon av livmorslim, som også kan skade endometrium og føre til livmorkreft.

 

4. Mangel på søvn

 

Kroppen din er som en klokke, og søvn er en av de mekanismene som har stor innvirkning på hvordan kroppen din fungerer. Hvis det utsettes for overdreven søvnmangel, vil det endre den interne klokken og forårsake endringer i produksjonen av flere hormoner dedikert til reproduksjon. Blant dem vil melatonin og dets produksjon bli endret og vil påvirke menstruasjonssyklusen din.

 

5. Du reiser mye

 

Hvis du er eventyrlysten og reiser mye, vil du ofte endre tidssoner, og som i tilfelle søvnmangel vil du bli utsatt for hyppige forstyrrelser av den interne klokken. Dette er ikke en risiko hvis du reiser innimellom, men det kan være mer problematisk hvis du reiser regelmessig. I dette tilfellet opplever noen kvinner til og med å stoppe menstruasjonen. Snakk med legen din så snart som mulig.

 

Dette er de viktigste tilfellene der menstruasjonssyklusen din kan endres i løpet av livet ditt. Selvfølgelig er det mange andre faktorer som kan spille inn, for eksempel tilstedeværelsen av en seksuelt overført infeksjon eller eggløsningsproblemer.

 

Del gjerne opplevelsen din i kommentarene og legg den til i listen vår.

Articles récents

Forstå kroppen din

Det er ofte komplisert når du er en ung jente som opplever menstruasjon for første gang. La oss finne ut alt du trenger å vite om menstruasjon og hvordan den...

En savoir plus

Menstruasjonstruse

Menstruasjon er en tid som noen ganger kan være vanskelig for noen kvinner. Smertefulle situasjoner, tunge situasjoner eller ganske pinlige situasjoner på grunn av de forskjellige enhetene som må settes...

En savoir plus