Offre Exceptionnelle Pour Les 100 premiers ! !*

N'oubliez pas tes carte de visite SQUID GAME !


Rabais
€5,99 €7,99
Quantité
Je ne veux pas en profiter

Forstå kroppen din

Det er ofte komplisert når du er en ung jente som opplever menstruasjon for første gang. La oss finne ut alt du trenger å vite om menstruasjon og hvordan den fungerer, slik at du bedre kan forstå kroppen din og syklusene den går gjennom.

Definisjon:

Menstruasjon (mer kjent som "mensen") er tap av en væske som ofte kalles blod. Det er faktisk en utflod som består av blod, vaginale sekreter og såkalte endometrieceller fra livmorslimhinnen.

Når starter det?

Disse periodene oppstår etter en menstruasjonssyklus, når det produserte egget ikke har blitt befruktet. Gjennomsnittlig varighet av blødningen er 3 til 7 dager, men den kan selvfølgelig variere avhengig av den enkelte.

Den første menstruasjonen forekommer vanligvis mellom 10 og 16 år og er ganske enkelt et tegn på modenhet i reproduksjonssystemet.

Graviditet sammen med overgangsalderen er den eneste gangen menstruasjonen forsvinner. Imidlertid er det andre tilfeller der menstruasjonen er "utsatt" i sin klassiske funksjon, for eksempel etter innføring av en spiral eller på grunn av en kronisk sykdom som avbryter de forskjellige syklusene..

Menstruasjonssyklusen

Kort sagt er menstruasjonssyklusen en periode (vanligvis 28 dager i gjennomsnitt) fra den første menstruasjonsdagen til den første dagen i neste periode.

Denne perioden varierer fra en kvinne til en annen, og avhenger av hormonene i hjernen.

1. Follikulærfasen

Den første fasen strekker seg fra den første menstruasjonsdagen til eggløsningen. I denne fasen driver kroppen ut livmor hinnen ved å trekke den sammen i underlivet gjennom skjeden. Dette kan føre til smertefulle perioder for noen kvinner. Dette er dag 1 til 5.

Den andre fasen etter eggløsning, varer til midten av menstruasjonssyklusen (rundt dag 14). Et egg blir deretter produsert og er bestemt til å frigjøres i egglederne når det modnes.

2. Lutealfasen

Lutealfasen er den "siste" fasen av menstruasjonssyklusen.

Denne fasen varer til slutten av syklusen, dvs. til neste periode. Under eggløsningen produserer kroppen et egg som er klart til å bli befruktet. Det er i denne perioden foreldre som ønsker å få et barn, må konsentrere seg. Egget har en levetid på 24 timer.

Hvis det ikke er befruktning så vil kroppen fortsette sin klassiske syklus og "utløse" nye mensenstrasjoner og derfor får man den klassiske blødningen og utfloden.

Her er alt du trenger å vite om en "normal" menstruasjonssyklus. Selvfølgelig er det et stort mangfold fordi hver kvinne er forskjellige og dessverre kan konfronteres med helseproblemer som amenoré, som forårsaker fravær av menstruasjon (noen ganger naturlig men også på grunn av alvorlige kroniske sykdommer).

Å vite hvordan kroppen din fungerer er åpenbart også veldig viktig for folk som ønsker å bruke ikke-konvensjonelle prevensjonsmetoder, eller for par som har problemer med å få et barn. Det hjelper derfor med å optimalisere sjansene for gjødsling.

Del gjerne opplevelsen din i kommentarseksjonen for å hjelpe hverandre!

Articles récents

Forstå din mensen

Menstruasjon hos kvinner styres normalt av en hormonsyklus og skal logisk sett følge en forhåndsdefinert tidsplan uten reelt ubehag. Imidlertid opplever mange kvinner endringer i syklusene sine, med perioder som...

En savoir plus

Menstruasjonstruse

Menstruasjon er en tid som noen ganger kan være vanskelig for noen kvinner. Smertefulle situasjoner, tunge situasjoner eller ganske pinlige situasjoner på grunn av de forskjellige enhetene som må settes...

En savoir plus